Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaoa
300 g mlevenih oraha + 2 kašike
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
300 g mlevene plazme
3 dl soka od breskve
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
200 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite koru. Kad se ohladi, prelijte je sa dva dcl soka od breskve. Dok se kora hladi, napravite fil - mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte. U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi (sa čokoladom). Tortu prelijte glazurom, koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s kašikom ulja.