Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kesica vanilin-šećera
- 1 šolja (od 2 dl) šećera
- 1 šolja jogurta
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Fil:
- džem po želji (šljive, jagode...)
Priprema:
Uključiti rernu na maksimalnu temperaturu. Umutiti jaja s vanilin-šećerom, lagano dodavati šećer, potom jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo. Najveći pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sedam-osam minuta.
Čim se biskvit izvadi iz rerne, uviti ga u vlažnu krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolati. Nakon pet minuta ga odviti, skinuti papir, pa ga ponovo uviti. Posle pet minuta koru filovati džemom po želji, sve uviti u rolat i ostaviti da se kolač ohladi. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu.
Rolat za 15 minuta
Objavljeno
02.04.2015. 19:55h
→ 25.05.2017. 7:50h