Galete sa sirom i začinima

Shutter

Sastojci

- 200 g maslaca
- 1/2 kašičice soli
- 4 jajeta
- 200 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 150 g sira gaude
- 6 kašika mineralne vode
- slatka aleva paprika
- mleveni biber
- 1/4 veze vlašca
- 1/4 veze peršuna

Priprema

Maslac i so u činiji dobro umutiti, pa jedno za drugim dodavati jaja. Sipati brašno i prašak za pecivo. Postepeno u masu sipati mineralnu vodu, uz stalno mešanje. Na kraju testu dodati rendanu gaudu, slatku alevu papriku i biber. Vlašac i peršun očistiti, oprati i osušiti. Vlašac iseći na kolutiće, a peršun na sitne komade i dodati ih u testo. Aparat za galete (toster) zagrejati i podmazati ga. Vaditi iz mase testo i peći ga dok galete ne dobiju zlatno-žutu boju.