Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com
Ovi ukusni venčići mogu biti zanimljivo i lepo posluženje i kada nije vreme praznika, ali će s njima praznična trpeza definitivno izgledati još bogatije i atraktivnije.
Sastojci:
750 g brašna
60 g kvasca
210 ml mleka
75 g maslaca
1 jaje
so
75 g šećera
žumance
6 kašika krupnog šećera
6 tvrdo kuvanih uskršnjih jaja
Priprema:
1. Brašno prosejati u dublju posudu, pa u sredini napraviti udubljenje. U njega staviti razdrobljen kvasac, dodati kašiku mleka i sve pomešati sa malo brašna. Testo prekriti krpom, pa ostaviti oko 15 minuta na toplom mestu.
2. Rastopiti maslac u manjoj posudi. Pomešati sa jajetom, solju, šećerom i preostalim mlekom – ostaviti kašiku mleka sa strane. Ovu masu zamesiti sa kvascem. Ostaviti pokriveno još 15 minuta na toplom mestu.
3. Testo izdeliti na 6 delova i oblikovati u lopte. Od njih napraviti po duge rolne, pa od svake oblikovati krug sa rupom u sredini, ili isplesti pletenicu.
4. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Umutiti žumance sa kašikom mleka, pa premazati venčić. Podmazati pleh i po njemu ih rasporediti. Posuti šećerom po želji. Ostaviti 10 minuta, pa peći u rerni 20 minuta.
Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:
Vesela uskršnja trpeza: Pilići od jaja (VIDEO)
Bojenje uz pomoć svile: Napravite originalna uskršnja jaja (VIDEO)
Ideje za dekoraciju uskršnje trpeze (FOTO)
Uskršnje posluženje u znaku najmlađih (FOTO)
Neobični uskršnji aranžmani
USKRŠNJI DORUČAK: Venčići od kiselog testa
Objavljeno
09.04.2015. 12:53h
→ 01.06.2017. 0:00h
Na praznično jutro, obradujte ukućane toplim pecivom i šarenim jajima!