Saša Mirković: I poljoprivrednici iz Zaječara u Beču!

Razgovaramo sa dosta poljoprivrednika kako da unapredimo saradnju gradova u Timočkoj krajini i uspešnih poljoprivrednika u Austriji

Predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković tokom boravka u Beču razgovaraće sa potencijalnim austrijskim investitorima posebno o ulaganjima u poljoprivredu, jer smatra da je to budućnost regiona i samog grada.

Mirković je kazao da će u glavnom gradu Austrije sa svojim timom imati dosta sastanaka, navodeći da je potrebno ulagati što više u poljoprivredu Timočke krajine i grada Zaječara.

"Razgovaramo sa dosta poljoprivrednika kako da unapredimo saradnju gradova u Timočkoj krajini i uspešnih poljoprivrednika u Austriji. Imaćemo dosta novih vesti kada se budem vratio iz Austrije“, najavljuje Mirković.
On ističe da Zaječar nudi potencijalnim investitorima povoljne mogućnosti ulaganja u poljoprivredu. Prema njegovim rečima, u Timočkoj krajini i samom Zaječaru postoji puno neiskorišćene zemlje koja će morati da se stavi funkciju, jer je, kako podvlači, poljoprivreda budućnost celog regiona, a i samog grada.

"U tom smeru ćemo razvijati grad Zaječar. U poljoprivredu moramo da ulažemo što više“, naglasio je on. Mirković je ukazao i na značaj dijaspore u razvoju regiona Timočke krajine i Zaječara.
TV BEST 

"Dijaspora puno doprinosi razvoju samim tim što mnogo svežeg novca upumpava u državu Srbiju. Svim gradovima je u cilju da imaju što više kontakta sa dijasporom i da osim toga dijaspori daju što bolje uslove za potencijalnu izgradnju komunalne infrastrukture i kuća“, objasnio je Mirković. On je kazao da je u prošlosti mnogo ljudi imalo problema sa dozvolama za izgradnju u Timočkoj krajini. Taj problem, kako je naveo, sada je rešen i ko želi da investira u Zaječar, napravi kuću ili poslovni objekat dozvolu dobija u roku od pet do sedam dana. Mirković u Beču boravi u okviru priprema za učešće Srbije na Pesmi Evrovizije u maju kao zamenik šefa nase delegacije.

(Tv Best)