FRANCUSKA POSLASTICA: Ovo je najlakši recept za makarunse

Ako ste oduvek želeli da znate kako se pravi ovaj francuski dezert, pogledajte najlakši način za pripremu

Ukoliko vas je oduvek zanimalo kako se pravi čuveni francuski dezert "Makaruns", pronašli smo originalan recept za vas.

Sastojci

  • 250 gr šećera u prahu
  • 100 gr šećera
  • 100 gr mlevenih badema
  • 2 kašike kakaa
  • 4 belanca

Foto Profimedia

Krem

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Način pripreme

Belanca ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi. Umutite miskerom pa dodajte malo po malo šećera dok smesa ne očvrsne.

Umešajte mlevene bademe i šećer u prahu. Dodajte kakao i pažljivo pomešajte. Smesu sipajte na pek papir uz pomoć kuvarskog šprica ili kesice za zamrzivač.

Ostavite 1 sat da se suše. Pecite u rerni na 150 stepeni 15 minuta. Otopite čokoladu u pavlaci i ostavite da se ohladi. Punite keks i držite u kutiji.

Foto Profimedia

(Domaćica)