Ostalo vam je mnogo jaja od Vaskrsa, evo kako da ih iskoristite!

Profimedija
Evo nekih predloga kako da iskoristite preostala jaja - ako ste ih ofarbali u petak, treba da se pojedu do utorka, srede i to ako ste ih držali u frižideru

Posle Vaskrsa sigurno će vam ostati gomila jaja koje niste pojeli. Evo nekih predloga kako da iskoristite preostala jaja - ako ste ih ofarbali u petak, treba da se pojedu do utorka, srede i to ako ste ih držali u frižideru.

Rotkvica salata s jajima
Potrebno
:
2 veze rotkvica
jedan mladi luk
4-5 tvrdo kuvanih jaja
200 ml pavlake kisele, so, biber, začini.

Rotkvice narezati na kolutiće, belanca na kockice, luk na parčiće. Žumanca isitniti i pomešati sa pavlakom i začinima. Može da bude ceo obrok sa prepečenim hlebom, ili dodatak mesu.

Profimedija 

Mimoza salata
Potrebno
:
150 g šunke,
150 g kačkavalja,
3 jaja,
1 kisela pavlaka,
2 veća barena krompira
150 g majoneza.

Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.

Profimedija 

Punjena jaja
Preostala jaja možete i napuniti i to tako što ćete žumance pomešati s nekim od sledećih sastojaka.
Kombinacija 1: malo majoneza, senfa i seckane šunke
Kombinacija 2: malo pavlake ili sremskog sira, sitno seckane maslinke
Kombinacija 3: sitno seckani kis. krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.

Kupus salata s jajima
Potrebno:
svež kupus
4 kuvana jaja
150 g jabuka
100 g crnih ili zelenih maslina,
balzamiko sirće, 3 kašike maslinovog ulja, malo kima.
Kupus iseći na što tanje rezance, jaja na kolutove, jabuke na kockice a masline na režnjiće. Od sirćeta, ulja, soli i kima napraviti dresing za salatu i time preliti masu.

Shutter 
Shuter

(maminsvet)