(VIDEO) KAD JE DERBI IGRAN BEZ NAVIJAČA GOSTIJU: Žandarmerija tukla Delije, u Pioniru pala tribina

Printscreen
Bilo je to u drugoj utakmici finala srpskog plej - ofa, 2006. godine

Atmosfera koja se stvara pred početak polufinalne serije košarkaške ABA lige između Crvene zvezde i Partizana u mnogome podseća na situaciju, koja je 2006. godine tokom drugogo meča finala plej - ofa srpske lige dovela do prekida i pada dela tribina na kom su bili navijači Crvene zvede.

Žandarmerija je u utakmici u kojoj je Partizan bio domaćin i na kojoj nije trebalo da bude pristalica Crvene zvezde napala grupu Zvezdinih navijača koji su bili smešteni u parteru što je izazvalo veliki sukob sa organima reda i mira.

Pripadnici Žandarmerije su tada počeli da potiskuju navijače koji su počeli da padaju sa tribina i iz partera sa visine od 3-4 metra i dolazilo je do ozbiljnih i teških povreda zbog čega su se u sukob uključili i košarkaši crveno-belih predvođeni Milanom Gurovićem i sprečili još veću eskalaciju nasilja, ali su se sukobi uskoro nastavili i van hale.

Grobari su tada stali na stranu Delija i zviždali i pevali pogrdne pesme na račun policije, a izazvali su i manje nerede na svojoj strani, a onda su u znak solidarnosti napustili halu kada su pristalice Zvezde isterane.

Na kraju epilog je bio pobeda Partizana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je treći meč igrala bez prisustva navijača, ali ono što je najbitnije i veliki broj teško povređenih sa prelomima i frakturama među navijačima crveno-belih.

Prvi meč polufinala ABA lige igra se od 21 sat.

http://www.youtube.com/watch?v=unp85bDFFQw