Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
I pica može biti zdrav obrok ako se za testo i fil izaberu pravi sastojci. Zbog toga vam predstavljamo jednostavan recept za zdraviju verziju testa za picu. Ovo testo će vam pružiti lep obrok, dosta biljnih vlakana i malo kalorija. Možete ga umesiti, zamrznuti i iskoristiti u roku od mesec dana.
Potrebno je:
3/4 šolje tople vode
7 g suvog kvasca
pola kašičice šećera
130 g brašna od celog zrna žitarica
130 g belog brašna
1,5 kašika maslinovog ulja
kašičica soli
Pomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasac aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena.
Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
8 saveta za pripremu ukusne pice
Kako da napravite mocarela sir
Napravite testo za picu za 10 minuta
Savršen recept za testo za picu i štapiće sa sirom
Originalni bolonjeze sos
BRZO I LAKO: Kako da napravite zdravo testo za picu
Objavljeno
19.04.2015. 16:00h
→ 25.05.2017. 20:30h
Evo recepta za zdraviju verziju omiljenog italijanskog specijaliteta