Prirodni lek za srce, koji je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živela pre 800 godina i umrla u svojoj 81. godini, pokazao se veoma delotvorno kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa... Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.
Potrebno je:
* 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)
* litar domaćeg crnog ili belog vina
* dve kašike vinskog sirćeta
* 300 gr prirodnog meda
Priprema:
10 svežih stabljika peršuna zajedno s listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuva se 10 minuta na tihoj vatri. Posle se doda 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuva još četiri minuta. Vruće vino za srce procediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti!
Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Svakome se prepušta odluka da li će med kuvati ili ne.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
(receptimagazin.blogspot)