Sastojci
- 300 g lignji
- 50 g pirinča
- 1 zelena paprika
- 1/2 kafene kašike šećera
- malo ljute tucane paprike
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 ml belog vina
- 30 ml soja sosa
- malo gustina
- ulje
- so, mleveni crni biber
Priprema
Lignje iseći na kolutove, posoliti ih i pobiberiti. Uviti u krpu i rukom lagano pritisnuti da se osuše i upiju začine. U tiganj sipati ulje da se zagreje. Prethodno obariti šargarepu, pa je iseći na tanke duguljaste štapiće. Papriku očistiti od semenki, pa je iseći na tanke krugove. Luk iseći na tanke komade. Na zagrejano ulje staviti lignje da se prže i mešati dok ne budu gotove, pa ih izvaditi u činiju. U tiganj ponovo sipati malo ulja, dodati luk, šargarepu, papriku, sve malo propržiti, pa ponovo vratiti i lignje i pržiti uz mešanje. Gustin razrediti u vodi, u to dodamo belo vino, ljutu tucanu papriku (po ukusu) i šećer. Ovu smesu sipati u tiganj. Po potrebi dodati malo vode i mešati dok se malo ne zgusne. Jelo servirati s barenim pirinčem.
Lignje u sečuan sosu
Objavljeno
22.04.2015. 3:29h
→ 01.10.2017. 0:00h