Spanać sa slaninom

Shutter

Sastojci

- 1 pakovanje zaleđenog spanaća
- 1 šolja iseckane hamburger slanine
- 1 šolja mekog sira
- 2 jajeta
- 1/3 šolje mleka
- mala glavica iseckanog crnog luka
- 2 kašike putera
- 1 kašičica suvog peršuna ili velika kašika svežeg
- so

Priprema

Spanać obariti, ocediti i kratko izdinstati na zagrejanom puteru (pet minuta).
Mikserom umutiti jaja (ne treba mutiti previše), pa dodati iseckanu slaninu, sitno iseckan luk, usitnjen sir, mleko i so po ukusu. Dobijenu masu pomešati sa spanaćem, sipati u vatrostalnu posudu, poklopiti i staviti u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Peći oko 30 minuta. Pred kraj pečenja skloniti poklopac da se jelo lepo zapeče i da se odozgo uhvati korica. Jelo poslužiti toplo.