MUŠKARCI, OPREZ: Kad je ona gore, čuvajte onda vaš ponos!

Shutterstock
Naučnici objašnjavaju kako je razlog za to što žena celom svojom težinom kontroliše penis te ne može zaustaviti pokret ako dođe do ulaska penisa u vaginu pod krivim uglom

Na stojećki, ispod tuša ili neke druge izvedenice akrobatskih poza iz Kama Sutre ne mogu se meriti s jednom posve standardnom pozom - u kojoj je žena gore.

Naime, upravo je ta poza najopasnija za muškarce, pokazala je brazilska studija sprovedena u Kampinasu, koja je analizirala seks-povrede zbog kojih su muškarci završili u bolnici.

Od obrađenih, oko 80 odsto povreda nastalo je usled snošaja, dok se ostatak odnosi na ozlede nastale usled "manipulacije penisom" ili pak pod nepoznatim okolnostima. Najčešća trauma je lom penisa, a do njega je čak u 30 odsto slučajeva došlo u poziciji u kojoj je žena gore.

Naučnici objašnjavaju kako je razlog za to što žena celom svojom težinom kontroliše penis te ne može zaustaviti pokret ako dođe do ulaska penisa u vaginu pod krivim uglom. Ona zbog toga gotovo uopše ne oseća bol, što se ne može reći i za njegov ud.

Polovina pacijenata opisala je kako su čuli zvuk krckanja i osetili ogromnu bol posle loma, a kako penis nema kosti, zapravo se radi o pucanju membrane nabreklog tkiva penisa koje zahteva imobilizaciju, a u težim slučajevima i operaciju.

Kao najsigurnija poza navodi se ona misionarska u kojoj je muškarac gore, jer tada u potpunosti drži potpunu kontrolu penetracije.

Printskrin 

24sata.hr