5 stvari koje mogu da vam pokvare seks

Profimedia
Dovoljno je uraditi samo jednu pogrešnu stvar pa da vođenje ljubavi ne donese uživanje. Proverite da li i vi nešto ne radite kako treba

Iako možda spadate u grupu ljudi koji, nakon mnogo godina iskustva, misle da su pravi majstori seksa, evo prilike da vidite da li je to zaista tako. Istina je da je tehnika u krevetu veoma bitna stvar, ali i neke sitnice čine da vođenje ljubavi bude uživanje bez ikakvih smetnji. Donosimo vam neka pravila koja bi u po dana i u po noći trebalo da znate...

Shutterstock 


1 Otvaranje pakovanja kondoma zubima

Ako za otvaranje pakovanja kondoma koristite bilo šta oštro, uključujući i zube, veoma lako možete da napravite rupicu na njemu, a čim ga koristite, to je verovatno ono što najmanje želite da se desi. Istraživanje je pokazalo da je verovatnoća da će kondom pući čak tri puta veća ako je otvoren tom metodom.

2 Kažnjavanjei mučenje penisa

Iako postoji stereotip da je penis „bušilica“ i da je poprilično izdržljiv, on je zapravo izuzetno osetljiv organ. Zato „ručni rad“ ili oralni seks moraju da budu jako pažljivo izvedeni. Ugrizi, natezanje i slične radnje treba da se izbegavaju, osim ako nisu direktno zatraženi.

3 Koristite lubrikant bez prethodnog čitanja deklaracije

Sigurno niste znali da lubrikanti na bazi ulja, baš kao i razni losioni za telo koji nisu namenjeni u tu svrhu, mogu da unište kondom i učine ga sklonijim pucanju, ili mogu da skliznu. Zato je važno znati da su lubrikanti na bazi vode ili silikona idealni za korišćenje kad se praktikuje seks sa ovom vrstom zaštite.

Shutterstock 


4 Stavljate mnogo lubrikanta u kondom

Uvek stavite kapljicu lubrikanta na bazi vode ili silikona unutar kondoma. Tako se sprečava njegovo pucanje, a muškarcu je mnogo prijatnije, kaže seksolog Megan Andelu. Nipošto ne stavljajte više od jedne kapljice jer, ako stavite previše, kondom lako može da sklizne.

Shutterstock 


5 Agresivan napad na klitoris

Klitoris ima 8.000 nervnih završetaka, i to na području veličine graška. To znači da je blagi dodir sasvim dovoljan da se on „probudi“ i uzbudi. Zato ruka koja ga dira ne sme da bude gruba i da se prema njemu ponaša kao da otčepljuje odvod.