Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Čokolada s visokim procentom kakaoa ima pozitivan uticaj na naš organizam. Bogata je antioksidansima, pa tako blagotvorno utiče na naše pamćenje, smanjuje nivo lošeg holesterola, a može pomoći i u borbi protiv suvišnih kilograma.
Naravno, ovakav uticaj na vaš organizam ima tamna čokolada, i to ako se uzima u umerenim količinama.
Evo šta se dešava u našem organzimu kada pojedemo nekoliko kockica tamne čokolade
Smanjuju se bore
Naučna istraživanja su pokazala da jedna kockica crne čokolade ima pozitivan uticaj na elastičnost kože i može delovati preventivno na pojavu bora, naročito u predelu oko očiju.
Podstiče se rad mozga
Jedna studija je pokazala da dve šolje tople čokolade na dan mogu povećati cirkulaciju krvi do mozga. Na taj način pozitivno utiče i na rad mozga i pamćenje.
Snižava se nivo lošeg holesterola
Jedna do dve kockice tamne čokolade mogu sniziti nivo lošeg holesterola, i pored toga što tamna čokolada sadrži masnoće.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Hrana kao prevencija moždanog udara
4 supernamirnice - pomažu da smršate i oslobađaju od stresa
Domaća topla čokolada
Zašto bi trebalo češće da pijete sok od paradajza
Hrana za bolji seksualni život