NAPRAVITE SAMI: Najbolji recept za domaći eurokrem
Nećemo pogrešiti ako kažemo da ga vole i mladi i stari. Jedan od najpopularnijih slatkih namaza na našim prostorima možete napraviti i sami. Evo i kako.
Sastojci:
150 ml vode
300 grama šećera
dve kesice vanilinog šećera
200 grama putera
200 grama mleka u prahu
100 grama čokolade
100 grama bele čokolade
Priprema
U šerpu staviti vodu, šećer i vanilin šećer. Sve zajedno zagrejati dok se šećer ne otopi.Dodati belu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Čim proključa, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. U dobijenu smesu umešati puter i mleko u prahu. Dobro izmešati pa podeliti na dva dela.
Na pari otopiti čokoladu pa dodajte u jedan deo, a drugi deo ostaviti beli.U teglu kašikom dodavati tamnu pa belu masu ili u istovremeno sipati obe smese pa poklopiti teglu.
Prijatno!
(minimagazin)