PARTIZANOV POHOD NA LIGU ŠAMPIONA: Evo ko su potencijalni rivali srpskog šampiona

Partizan.rs
Tim iz Humske će na prvom koraku, u drugom kolu kvalifikacija biti povlašćen

Novi šampion Srbije je Partizan, 26. put u klupskoj istoriji, i naredne sezone predstavljaće našu zemlju u kvalifikacijama za fudbalsku Ligu šampiona.

Srbiju će u takmičenjima pod okriljem UEFA, pored Partizana, predstavljati i Crvena zvezda – pod uslovom da reši problem sa licencom, Čukarički, i najverovatnije Vojvodina, ukoliko Novosađani sačuvaju četvrtu poziciju ispred Novog Pazara u preostala dva kola.

Crno-beli su , izborili za novu priliku da ponove uspehe iz 2003. i 2010. godine kada su bili deo evropskog krema. A krenuće iz drugog kruga kvalifikacija kao nosilac.

Ako aktuelni poredak na tabelama liga sa manjim koeficijentima ostane na snazi do kraja sezone, Partizan bi u drugom krugu mogao da se sastane sa nekom od sledećih ekipa: Sarajevo, Ventspils, Targu Mureš, Dila Đori, Dačia, Trenčín, Levadia, Žalgiris, Astana, Pjunik, Rudar, Vardar, Stjarnan, Santa Koloma, Fola Eš-sur-Alzete, Dandalk, Hibernians.

Ukoliko crno-beli pregrme tu fazu, u borbi za plasman u plej-of bi mogli da naiđu na daleko ozbiljnije izazove i timove poput Bazela, Red Bula, Viktorije Plzen, Seltika, Apoela, BATE Borisova, Ludogoreca, zagrebačkog Dinama, Maribora i Makabi Tel Aviva.

Mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 28. i 28. jula, odnosno 4. i 5. avgusta. Poraz u toj fazi takmičenja bi crno-bele preselio u plej-of za Ligu Evrope, pobeda u baraž za Ligu šampiona.


Zvezda i Vojvodina će takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope početi kao povlašćeni u prvom krugu kvalifikacija, za razliku od Čukaričkog. Potencijalni rivali crveno-belih i Novosađana na startu su Vaduc, Celje, Ferencvaroš, Nome Kalju, Flora, Sutjeska, Skonto, Vkingur, Renova, Od Grenland, Kukeši, Škendija, Tirana, Šerif, Gelntoran, Lusitanis, Lahti, Jelgava…

Pod uslovom da prođu u naredni kvalifikacioni krug i Zvezda i Vojvodina će ponovo biti u “gornjem” delu žreba za treću rundu kvalifikaci