Kako da pretvorite vaš Android uređaj u foto-album?

Pr
Fotografije su verovatno najbolji medij za čuvanje uspomena. Iako se priroda čuvanja uspomena, a i same fotografije promenila od ulaska u digitalnu eru, ogroman broj ljudi i dalje uživa u škljockanju aparatom.

Za mnoge su Facebook i Instagram postali foto-albumi čijem se ažuriranju pristupa sa mnogo pažnje. Ako pripadate onima koji vole da svoje fotografije pregledaju preko tableta i mobilnih telefona, predlažemo vam nekoliko aplikacija koje će vaš Android uređaj pretvoriti u dinamični ram sa slikama.


Dayframe

Ako tražite aplikaciju koja će funkcionisati isključivo za „uramljivanje” vaših fotografija, treba da probate Dayframe. Ova aplikacija će verovatno zadovoljiti vaše potrebe, pa pored nje nećete morati da koristite ništa drugo. Osim što služi kao ram, Dayframe je takođe povezan sa socijalnim mrežama. Funkcioniše krajnje jednostavno. Umesto da fotografije selektujete iz vaših kolekcija ili ih „podižete” uz dugo učitavanje, Dayframe automatski vuče slike sa vaših Facebook, Twitter, Tumblr, 500px, Dropbox i Google Plus naloga.

Dayframe možete koristiti na dva načina ‒ da pregledate vaše, ali i tuđe slike. Ako izaberete prvu opciju, aplikacija će vas pitati za izvore sa kojih će da dobavlja slike. Facebook, Twitter, Instagram i sl. Da biste izbegli haotičnost, kada izaberete više izvora, namestite filtere tako da se prikazuju samo slike koje ste označili. Ovo možete izvesti i na osnovu ključnih reči i tagova, na primer, „leto“ i „2015”.

Druga varijante jeste da aplikaciju koristite za „izvlačenje” fotografija sa drugih izvora, takođe po vašem ukusu. Dayframe sadrži i tajmer koji dozvoljava da se slike prikazuju u određenom roku. Kada vam vaš tablet uvek stoji u vidokrugu ova opcija ima smisla, jer možete programirati aplikaciju da se gasi tokom noći.

Photo Slides

Još jedna sjajna aplikacija koja izvlači fotografije iz vaše galerije i prikazuje ih u vidu prezentacije gde se slike smenjuju (slideshow). Ono što je interesantno jeste da ova aplikacija podržava senzor koji ram i fotografiju prilagođava uglu na koji su tablet ili telefon nagnuti. Još jedan dodatak koji aplikacija nudi jeste osam različitih efekata promene slika.

Android Daydream

Jelly Bean verzija Androida je dolazila sa ovom aplikacijom u paketu. Ona u suštini služi kao screensaver koji se aktivira kad je telefon neaktivan. Međutim, isto tako može da se pretvori u ram. Ako u podešavanjima, u opciju Display, izaberete Daydram moći ćete da svoje fotograije koristite kao Screensaver. Međutim, da bi Daydream radio kao screensaver, telefon mora biti potpuno neaktivan sa dovoljno napunjenom baterijom. I mora da ima instaliran Jelly Beam verziju Androida.

Ako volite da pravite i pregledate fotografije, neka od ovih aplikacija vam može pomoći. A ukoliko ste zaniteresovani da produbite znanje iz obrade fotografija i manipulacije slikom, kvalitetne obrazovne progame iz oblasti multimedije mođete pronaći ovde. Pohađanjem ovakvog programa možete svoj hobi pretvoriti u posao i postati profesionalac.