Čizkejk s pomorandžom

Shutterstock

Sastojci

- 250 g svežeg mladog kravljeg sira
- 150 g ovsenih mekinja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 3 kašike meda (ili više ako volite slađe)
- cimet (po želji)
- 150 g brusnica ili grožđica
- korica od 1 pomorandže
- sok od 1 pomorandže

Fil

- 250 g krem-sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda (može i šećer u prahu)

Priprema

Zagrejte rernu na 180°C. Grožđice ili brusnice stavite da pola sata stoje u soku od pomorandže. Sir, mekinje, prašak za pecivo, jaja, so i rendanu koricu pomorandže dobro izmešajte. Dodajte med, cimet, grožđice i sok od pomorandže i sve dobro sjedinite. Smesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta (da poprimi zlatnu boju). Ohladite.

Preko kore stavite fil: krem-sir viljuškom pomešajte s medom. Slatku pavlaku umutite u šlag, pa u nju umešajte sir. Kremom premažite tortu i ukrasite je po želji.