(FOTO) VREDI LI OVO DEČIJIH SUZA: Oduzeli im psa i deportovali iz Austrije u Srbiju!

Printscreen Heute.at/privatna Arhiva
Vlasnica psa ne može da uteši svoje mališane Leoni (3) i Alin (6) od kada su im carinici oduzeli psića koga su deca neizmerno zavolela

GRAC - Kada austrijska carinska uprava donese odluku, ni plakanje ni lajanje ne može da je zaustavi.

Vriska i plač u domu Rismanovih koji žive u Gracu nije pokolebala dvojicu carinika. Oni su u uniformama zazvonila na vrata porodične kuće Rosman (Rossmann) u petak i oduzeli im najmlađeg člana porodice, psa Ksenu (Xena). Pred uplakanom devojčicom oni su mirno objasnili da su prekršili zakon i da će životinja biti odvedena u Beć odakle će je avionom deportovati u rodnu Srbiju.

Razlog za proterivanje životinje je čisto birokratski. Naime Ksenu je porodica uvezla kada je imala nepunih pet meseci, a po austrijskim propisima, pas u zemlju može da uđe tek sa sedam meseci. Pošto je Stefani Rosman (Stefanie Rossmann) uredno prijavila svog kućnog ljubimca, nadležni organi su odmah odreagovali i odlučili da im oduzmu i deportiju psa.

"Stvarno nisam znala za ovaj zakon", kaže očajna Stefani.

Vlasnica psa koja sa svojom decom Leoni (3) i Alin (6) živi u Gracu ne može da uteši svoje mališane od kada su im oduzeli psića koga su deca neizmerno zavolela.

"U aprilu nam je uginuo naš pas Herkules, a sada smo ostali i bez Ksene", očajna je Stefani.

Međutim u nedelju se posle dugih telefonskih razgovora pojavio tračak nade za ovu porodicu i mogućnost da ponovo budu sa svojim štenetom. Jedno sklonište za životinje u Srbiji obećalo je da će preuzeti Ksenu i čuvati je do avgusta, kada će ona konačno "postati punoletna" i moći legalno da se vrati u Austriju i u dom Rosmanovih.