HOROR U KOTEŽU: Maskirani upali na čas i pištolj uperili u decu!

Aleksandar Bečić
Uhapšeni dvojica maloletnika, preteći repetiranim plastičnim pištoljem i nožem, oteli dnevnik i pobegli

BEOGRAD - Dvojica maloletnika iz Leštana upala su juče maskirana na čas srpskog jezika u Osnovnoj školi „Vasa Pelagić“ u Kotežu i, zapretivši plastičnim pištoljem i nožem profesorki i đacima, ukrala dnevnik.

Policija ih je uhapsila sinoć, u saradnji s Višim tužilaštvom i Odeljenjem za maloletnike. Kako saznajemo, priznali su krivicu i objasnili da su upali u školu i oteli dnevnik jer ih je drug koji je imao loše ocene zamolio da to urade.

Sve pobacali u baru

Rekli su i da su ukradeni dnevnik bacili u baru. Policija je kod njih pronašla plastični pištolj, kao i nož i fantomke.

Incident kakav do sada nije zabeležen u ovoj obrazovnoj ustanovi dogodio se oko 17 sati, dok je odeljenje VII-4 imalo nastavu u učionici na spratu škole. Izgrednici su sasvim normalno ušli u školu, potom se u zgradi maskirali i, poput pravih razbojnika, upali u učionicu.
- Na trećem času u drugoj smeni, na času srpskog jezika kod Snežane Nikolić, dva mladića - jedan je imao kapuljaču navučenu preko glave, dok je drugi bio maskiran fantomkom - upali su u učionicu. Jedan od njih je potom repetirao pištolj, za koji još ne znamo da li je bio pravi ili plastični, a drugi je istog trenutka zgrabio dnevnik, posle čega su izašli. Profesorka je bila prisebna i isprva je mislila da je sve šala, pa je krenula za njima. Shvatila je da je situacija ozbiljna kad su počeli da beže niz stepenište - rekao je juče Miodrag Lučić, direktor OŠ „Vasa Pelagić“.
Aleksandar Bečić 

On je potom dodao da je profesorka odmah pozvala jednog njihovog kolegu i školskog policajca, koji je bio u dvorištu i koji je o svemu obavestio MUP.
- Veći broj pripadnika policije je potom došao kod nas u školu, uključujući načelnika policijske stanice Palilule. Došli su i ljudi iz Centra za maloletnu delinkvenciju, zajedno s njihovom načelnicom. Svi su brzo reagovali. Kamere su snimile izgrednike, ali nisu mi poznati, i nije reč o učenicima naše škole, ni bivšim ni sadašnjim - kaže Lučić.

Nastava se posle incidenta odvijala kao da se ništa nije dogodilo. Svi su pomislili da je reč o šali, pa učenici nisu bili uplašeni.
- Čas srpskog je normalno priveden kraju. Posle toga su učenici imali geografiju. Sve je bilo normalno - rekao je Lučić.

Uzrok incidenta zasad nije poznat, a prema Lučićevim rečima, taj događaj najverovatnije nema nikakve veze s profesorima i nastavom.

Svi odlični đaci

- Učenici odeljenja čiji je dnevnik otet su odlični đaci, svi imaju dobre ocene. Ne verujem da će iko od njih biti na popravnom, a kamoli nešto drugo. Zasad zaista ne znamo zašto je dnevnik ukraden, a da ne govorimo o načinu na koji se to dogodilo - kazao je Lučić i dodao da zaključivanje ocena neće biti problem jer je svaka ocena ubeležena u profesorske sveske.
Tanjug