MAST, HLEB I ALEVA PAPRIKA: Poslastica našeg detinjstva kojoj se uvek vraćamo!

Profimedia
Nema ko barem jednom u životu nije okusio ovo kulinarsko savršenstvo. I ko god da je probao jednom, probao je ponovo

Dođeš iz škole, sa igrališta, pa si gladan a za ručak baš ono što ne voliš.

Da tražiš da ti spremaju nešto drugo - to zaboravi.

Da tražiš da ti daju pare pa da kupiš nešto - tek to ne može.

E onda pribegavaš jedinom rešenju.

1. Otrčiš ili se ušunjaš (zavisno od okolnosti) u kuhinju.

2. Proveriš da li ima domaćeg hleba. Ako je još i vruć onda stvarno imaš sreće.

Shutter 
Foto: Shutterstock

3. Proveriš u kantici ima li masti.

Profimedia 
Foto: Profimedia

4. Isečeš krišku (il dve) pa namažeš mast na hleb (ne mnogo debelo, al ni baš da se hleb vidi).

Printskrin 
Foto: Printscreen Youtube

5. Popneš se na prste (jer nekako je uvek negde gore) i pronađeš među začinima alevu papriku.

Profimedia 
Foto: Profimedia

6. I uz nešto soli začiniš prema ukusu.

Nema ko barem jednom u životu nije okusio ovo kulinarsko savršenstvo. I ko god da je probao jednom, probao je ponovo...

Bila je to prava poslastica našeg detinjstva kojoj se uvek rado vraćamo.

(EPK)