Najavili vam se gosti, a vi nemate nikakav desert. Ne očajavajte, a pogotovo nemojte trčati u trgovinu po slatkiše, ovaj recept je spas! Izdvojite 10 minuta i napravite ukusnu čokoladnu tortu s prelivom. Toliko ćete biti oduševljeni njenim ukusom da ćete je praviti i kada budete imali vremena na pretek.
Sastojci:
1 šolja šećera,
2 šolje brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
1/4 šolje nezaslađenog kakaa,
2 jaja,
3/4 šolje mlijeka,
125 g otopljenog maslaca,
180 g crne čokolade,
1/3 šolje slatke pavlake
Priprema:
Najpre pomešajte suve sastojke, a potom dodajte jaja, mleko i maslac. Sve dobro izmešajte i sipajte u posudu koja se može ugrejati u mikrotalasnoj. Bilo koja vrsta vatrostalnog posuđa dolazi u obzir. Pecite tortu na najjačoj temperaturi oko sedam minuta, izvadite i proverite čačkalicom da li je gotovo, ako je potrebno dopecite još malo.
Ostavite tortu da se ohladi, a za to vreme pripremite preliv. To ćete učiniti tako što ćete crnu čokoladu naseckati i dodati joj slatku pavlaku. Dobijenu mešavinu stavite u mikrotalasnu i uključite je na dva minuta, ali je zaustavljajte na svakih 30 sekundi kako bi dobro promešali preliv. Čokoladni sos prelijte preko torte, ostavite da se još malo ohladi i poslužite se.
(jednostavnirecepti.info)