(VIDEO) TORINO JE SLAVIO SRBINA: Sećate li se kako je Jugović Juventusu doneo poslednju evro krunu

Srbin je izveo poslednji penal u meču sa Ajaksom i tako osvojio svoj drugi trofej u najelitnijem takmičenju na kontinentu

Fudbaleri Juventusa i Barselone sastaće se večeras (20:45) u Berlinu u finalu Lige šampiona, najvećoj klupskoj utakmici na svetu.

To je prilika da se setimo kako je torinski tim 1996. godine pobedom nad Ajaksom posle penala došao do titule prvaka Evrope. U regularnom toku meča bilo je 1:1, a odlučujući penal za Juventus pogodio je Vladimir Jugović, koji je i 1990. godine sa Crvenom zvezdom podigao pehar namenjen najboljem fudbalskom klubu u Ligi šampiona.

Juventus i Barselona osvojili su "duple krune" u italijanskom i španskom prvenstvu i pokušaće da osvoje i treći ovosezonski trofej.

Juventus igra u prvom finalu posle 12 godina i pokušaće da osvoji treću titulu evropskog prvaka, a Barselona želi osvoji petu titulu, četvrtu u poslednjoj deceniji. Obe ekipe igrale su po osam puta u finalu.

Do sada je samo sedam klubova osvojilo "triplu krunu", Seltik (1967), Ajaks (1972), PSV Ajndhoven (1988), Mančester junajted (1999), Inter (2010) i Bajern Minhen (2013), a Barselona će pokušati da postane prvi tim kome je to pošlo za rukom dva puta, posle 2009. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=blfr8Cbz_tI