LONDON - Zemlja u kojoj se turisti najčešće otruju hranom je Španija, zatim slede Turska i Egipat, pokazala je anketa koju je sprovela britanska firma „Slejter end Gordon“.
Lista najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima napravljena je na osnovu ankete o broju turista otrovanih hranom na turističkim putovanjima, prenosi britanski list Ekspres.
Na prvom mestu po broju trovanja je Španija, gde je čak 30 odsto od 2.000 ispitanika moralo da trči u toalet zbog neispravne hrane, na drugom mestu, gde je 15 odsto turista bilo otrovano hranom, jeste Turska, dok se na trećoj poziciji našao Egipat sa 13 odsto.
Četvrto i peto mesto najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima sa 12 odsto slučajeva trovanja su Grčka i Francuska. Na šestom sa osam odsto zabeleženih slučajeva trovanja hranom na putovanju je Italija, sedmo i osmo mesto sa sedam odsto turista koji su imali stomačne probleme su SAD i Indija.
Polovina vegetarijanaca je na putovanju bila prevarena u pogledu sadržine servirane hrane, a 37 odsto je videlo meso u svom vegetarijanskom obroku.
(B. K.)
OPREZ: U Španiji se turisti najčešće otruju!
Objavljeno
08.06.2015. 2:06h
→ 01.08.2017. 0:00h
Na drugom mestu, gde je 15 odsto turista bilo otrovano hranom, jeste Turska, dok se na trećoj poziciji našao Egipat sa 13 odsto