Sladoled s keksom

Profimedia

Sastojci

- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 50 keksa (pti ber, plazma...)

Priprema

Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Odvojte žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodavajte kašiku po kašiku šećera, vanilin šećer, pa jedno po jedno žumance. Dobro umutite.

Keks izmrvite (nemojte ga sasvim usitniti jer su upravo komadići keksa ono najzanimljivije u ovom sladoledu) i dodajte ga u smesu. Zatim, mešajući kašikom, dobijenu masu pomešajte s umućenom slatkom pavlakom u kompaktnu masu.

Dobijeni sladoled sipajte u plastičnu posudu i stavite da odstoji u zamrzivaču bar 12 sati pre služenja.