Ako ste sladokusac, volite eurokrem i čokoladu, a mrzi vas da pečete kore u rerni, ovo je prava torta za vas!
Sastojci:
Kora
250 g mlevenog keksa
40 g putera
100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
30 g cokolade u prahu
Filovi
250 g krem sira
50 g secera
150 g krema (eurokrem ili nutela)
0,5 l slatke pavlake
Ganaš
150 g cokolade noisette
150 ml slatke pavlake
Priprema
Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati malo soka, tako da se dobije smesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup razmera 26 cm i staviti u frižider dok pripremamo filove.
Filovi
Zagrejati krem (eurokrem ili nutelu) stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenim kremom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo belim, a zatim čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.
Ganaš
Na pari otopiti čokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kožica kao kod pudinga.
Kad je vašem prstu prijatno pri dodiru ganaša, biće i tortici, pa je vreme za prelivanje.
I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uživanje.
Prijatno!
(Coolinarka.com)