Jela koja zavode ukusom

DAJTE HRANI SVEŽU NOTU: Kako možete obogatiti ukus majoneza

Shutterstock
Dodatkom raznih sastojaka možete dobiti pikantniju aromu majoneza i dati poseban pečat svojim jelima

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Majonez je jedan od najpopularnijih dodataka jelima i često se može naći u sendvičima ili kao osnova preliva i sosova. Ukoliko želite da običnom majonezu poboljšate ukus i date posebnu aromu jelima, možete mu dodati različite namirnice. Začinsko bilje poput peršuna, bosiljka ili mirođije, daće majonezu posebnu notu svežine.

Beli luk će majonez, kao i svako drugo jelo, učiniti ukusnijim i pikantnijim, a pvakav prlog je odličan dodatal jelima s mesom.

Masline daju majonezu mediteransku notu, pa će odlično ići uz krompir. Možete ga napraviti i s jednim delom maslinovog ulja.

Parmezan u majonezu se odlično slaže s barenim povrćem.

Kora limuna daje majonezu voćnu i osvežavajuću notu, koja se odlično slaže s blagim jelima od ribe, rakova ili jednostavno uz krastavac salatu.

Čili će zaljutiti majonez, što će se dopasti gurmanima. Ljuti majonez odlično ide uz sve vrste mesa. Odličan je i za riblje salate od tunjevine ili sardine.

Paradajz – sveže iseckan ili kao pire majonezu može dati lepu crvenu boju. Takođe, možete dodati i malo ajvara ili ljutenice.
Shutterstock 


SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Napravite domaći majonez za samo dva minuta (VIDEO)

5 razloga zašto treba da izbegavate majonez

Krompir salata sa majonezom i jajima

8 fenomenalnih upotreba majoneza

8 namirnica kojima možete očistiti kuću