Milica Mandić za Kurir: Ni danas ne znam šta sam radila posle zlata

Ma
Samo znam da sam se dobro naspavala, i to je to. Posle je sve prošlo kao u nekom bunilu i sreći u Londonu

Srpska olimpijska šampionka Milica Mandić danas će imati mečeve na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Od početka takmičenja u tekvondou Milica je redovno bila u prvim redovima na tribinama i zdušno bodrila sve naše predstavnike i dočekala dan kad će i ona u vatru.

U prijatnoj atmosferi Olimpijskog sela pitali smo Milicu da li pamti kako je provela dan pred osvajanje zlata na OI u Londonu.
- Ne pamtim. Samo znam da sam se dobro naspavala, i to je to. Pamtim neke momente iz borbe. Posle je sve prošlo kao u nekom bunilu i sreći, tako da više i ne znam šta sam radila.

Ponudili smo Milici da je dan pre borbe pratimo u stopu i snimamo šta radi kako bi imala uspomenu na taj događaj.
- Nemojte, molim vas (smeh). Spavam, završim jutarnje merenje i vraćam se u sobu.

Brojni sportisti su priznali da imaju neki ritual koji ponavljaju, pa nas je zanimalo hoće li ponoviti nešto što je radila na Olimpijskim igrama.
- Ne. Ja nemam takve običaje.

Od olimpijske šampionke nekako se podrazumeva borba za zlato, a Milica na to kaže:
- Ne mogu ništa da obećam. Iskreno se nadam. Takmičenje u svemu podseća na OI, i selo i svi događaji ovde, ali ne mogu da kažem da je isto. Prošle su tri godine, ja sam na neki način sazrela, imam nove obaveze i odgovornosti, ali dobro. Žreb koji je izašao na neki način smo i predvideli jer se pravi po nosiocima. Idem polako, korak po korak, borbu po borbu... Tri borbe do finala i onda je medalja osigurana.
Ma 

Razbijanje pritiska
UŽIVAM U DRUŽENJU

Milica Mandić ističe da joj je drago što je imala priliku da upozna naše sportiste koje dosad nije poznavala, kao i da joj boravak u Olimpijskom selu baš prija.
- Dopada mi se ovaj mladi tim. Mnogo sportista sam ovde upoznala. Zaista uživamo, družimo se, razbijamo jedni drugima pritisak koji dolazi s nastupima. Super je.