Tajna ukusa ovog specijaliteta je u odnosu šećera i ruma
Po uobičajenom receptu za prirpemu voća u rumu u teglu se ređa očišceno voće sa kojeg je skinuta kora, doda se šećer u srazmeri 2:1 u korist voća i na kraju dolije onoliko 54-procentnog ruma koliko je potrebno da voće bude pokriveno 1-2 cm. Prekrije se čistom krpom i ostavi na hladnom oko 6 nedelja.
Voće u rumu se obično otvara prvi put nakon konzerviranja u decembru i tada se servira sa sladoledom, pudingom ili se čak doda u kuvano vino.
Voće u rumu se obično otvara prvi put nakon konzerviranja u decembru i tada se servira sa sladoledom, pudingom ili se čak doda u kuvano vino.
Shutter
A ako ste baš nestrpljivi, ovo sočno voće možete da probate i posle tri nedelje. Odaberite jednu vrstu voća, dodajte malo soka od limuna ili pomorandže, zatim pospite šećerom i dolijte rum tako da budu pokriveni svi plodovi. Ostavite zatvoreno tri nedelje, a onda možete da ga konzumirate.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Đumbir protiv stomačnih tegoba
Koliko su zdrave zamrznute namirnice?
5 recepata za poslastice sa višnjama
Kako da lako izvadite koštice iz višanja i trešanja (VIDEO)
10 saveta za pravilno zamrzavanje hrane