Prste da poližeš

Ovo je najbrži recept za ukusne knedle sa šljivama

Shutterstock
Sočnu poslasticu sada možete napraviti za tili čas

Ovaj način pripreme knedli sa šljivama će oduševiti sve koji su izbegavali da spremaju ovaj slatkiš zbog dugotrajnog barenja i meljanja krompira. Naime, umesto običnog, ovde se koristi instant krompir pire.Potrebno je:
120 g instant krompir pirea
4 dl vode
200 g brašna
3 kašičice ulja + još za prženje prezli
1 jaje srednje veličine
šljive (po potrebi)
prezle
šećer (po potrebi za valjanje šljiva i posipanje knedli)

Napravite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode. Šljive prepolovite, očistite od koštica i uvaljajte u šećer.

Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7- 8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).

Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle polako u ključalu vodu. Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomoću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja. Knedle pospite šećerom i poslužite.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Tri koraka do savršeno skuvanog pirinča

Kako da napravite osnovno testo za palačinke

6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea
Foto: Shutterstock