Ručak

Špagete s tunjevinom i paradajzom

Foto: Shutterstock

1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
250 g mini-paradajza ili dva veća
1 ljuta crvena papričica
185 g tunjevine
pola veze peršuna
400 g špageta
so, biber
3 kašike maslinovog ulja

Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Mini-paradajz operite i prepolovite, a ako koristite veći, isecite ga na krupnije komade. Ljutu papričicu presecite, očistite, operite i sitno iseckajte (ko ne voli ljuto, neka je izostavi). Ocedite tunjevinu i usitnite je viljuškom. Peršun operite, prosušite i iseckajte.

Skuvajte špagete u posoljenoj vodi. U tiganju na maslinovom ulju uz mešanje propržite crni i beli luk da bude staklast. Potom dodajte paradajz, tunjevinu i ljutu papričicu, dobro izmešajte i tome dodajte oceđenu kuvanu testeninu. Posolite i pobiberite po ukusu i jelo poslužite toplo.