TAJNI RECEPT BEOGRADSKIH POSLASTIČARA: Pariska torta sa šlagom i čokoladom

Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah

Sastojci:

10 jaja

200 gr šećera

250 gr brašna

40 g kakao praha

Za fil:

1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake

150 gr čokolade

250 gr šećera

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.

Za fil:

Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.

Napomena: Možete i dodatno dekorisati čokoladnim mrvicama, tačkicama šlaga ili na neki drugi način, a pregled raznih dekoracija možete naći OVDE.

Izvor: Lisa

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Slatki mafini sa krem-sirom i prelivom od čokolade

Novi recept za slano predjelo: mafini s povrćem, leblebijama i crnim maslinama

Svečane dekoracije poslastica

Prava letnja poslastica: hrskava sladoled torta od 3 sastojka

Jednostavan recept za slatkiš s voćem: torta s malinama i šlagom