Kulinarski saveti

Ovo su najbolji načini čuvanja hrane

Shutterstock
Pravilnim čuvanjem hrane ćete sprečiti njeno brzo kvarenje ili upijanje drugih mirisa

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Ako višak hrane čuvate na pravilan način u frižideru, izbeći ćete njeno brzo kvarenje i upijanje drugih mirisa. Plastične posude su lagane i otporne na udarce. U njima možete kratko držati sveže meso ili ribu i tako ih izolovati od ostalih namirnica. Pri tom ćete biti sigurni i da se neće cediti. Pogodne su i za tvrde namirnice kao što su svež sir koji je još u originalnom pakovanju, zatim za tvrde sireve, isečene suhomesnate proizvode, sitno povrće i voće, poput paradajza, šumskog voća, pečuraka...

Preporučljivo je da u njih ne stavljate bilo šta u tečnom obliku, masnoće i vruće namirnice.

Posude od stakla su vrlo čvrste i omogućuju sigurno čuvanje svake vrste hrane. Lako se peru i na visokim temperaturama, a jedini im je nedostatak lomljivost. Odlične su za čuvanje hrane sa dosta tečnosti, čak i one koja sadrži masnoće, poput inćuna i tunjevine u ulju, preliva, kuvane hrane...

Aluminijumska folija se može upotrebljavati za sve vrste namirnica osim za slanu i kiselu hranu jer so i kiselina rastapaju aluminijum koji tako može da dođe do hrane.

Prozirna folija štiti sve namirnice od oksidacije i sušenja i njeme možete prekriti hranu koja je u činijama.
Shutterstock 


SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

6 genijalnih trikova s aluminijumskom folijom

U kuhinji nema mesta za insekte

Zašto ne treba prati sirovu piletinu

Najbolji način čišćenja plastičnih posuda

Kako da sprečite trovanje hranom