Obogatite svoja jela ukusnim griz knedlama i obroku dajte svečaniji ton
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Za pripremu osnovnih griz knedli su vam potrebna 2 jajeta, oko 60 grama griza, kašičica ulja, a u smesu za knedle po želji možete staviti i malo soli.
Najpre penasto umutite belanca, a u drugoj posudi pomešajte griz sa žumancima i uljem. Belanca zatim polako dodajte smesi sa grizom i sve dobro promešajte.
Kašičicom vadite knedle i spuštajte u proceđenu supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle potopite u supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.
Pored osnovih, možete pripremiti supu s neuobičajenim knedlama.
Knedle u boji
Ukoliko prilikom pripreme knedli od griza, dodate paradajz-pire dobićete i drugačju aromu i lepšu boju. možete dodati i usitnjen spanać - knedle će dobiti divnu zelenu boju i lepši i bogatiji ukus.
Knedle sa začinskim biljem
Sitno naseckano bilje obogatiće kako izgled tako i ukus knedli. I što je najbolje, svaki put možete da isprobate neko drugo bilje - bosiljak, peršun, nana, korijander, mirođija...
Knedle sa sirom
Parmezan ima veoma specifičnu aromu, pa će vaše knedle biti daleko ukusnije od običnih griz knedli.
Knedle sa šunkom
Pogodne su za situacije kada želite da obogatite supu od povrća.
Za pripremu osnovnih griz knedli su vam potrebna 2 jajeta, oko 60 grama griza, kašičica ulja, a u smesu za knedle po želji možete staviti i malo soli.
Najpre penasto umutite belanca, a u drugoj posudi pomešajte griz sa žumancima i uljem. Belanca zatim polako dodajte smesi sa grizom i sve dobro promešajte.
Kašičicom vadite knedle i spuštajte u proceđenu supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle potopite u supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.
Pored osnovih, možete pripremiti supu s neuobičajenim knedlama.
Knedle u boji
Ukoliko prilikom pripreme knedli od griza, dodate paradajz-pire dobićete i drugačju aromu i lepšu boju. možete dodati i usitnjen spanać - knedle će dobiti divnu zelenu boju i lepši i bogatiji ukus.
Knedle sa začinskim biljem
Sitno naseckano bilje obogatiće kako izgled tako i ukus knedli. I što je najbolje, svaki put možete da isprobate neko drugo bilje - bosiljak, peršun, nana, korijander, mirođija...
Knedle sa sirom
Parmezan ima veoma specifičnu aromu, pa će vaše knedle biti daleko ukusnije od običnih griz knedli.
Knedle sa šunkom
Pogodne su za situacije kada želite da obogatite supu od povrća.
Shutterstock
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Tri koraka do savršeno skuvanog pirinča
6 saveta za najukusnije pečeno pile
5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane
6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli