Palenta sa sosom od gorgonzole

Thinkstock

Sastojci:

- 300 g kukuruznog griza (palente)
- 100 g maslaca
- 150 g gorgonzole
- 5 dl supe od kocke
- 2 dl pavlake za kuvanje
- so

U vodu u koju ste dodali kocku za supu dodajte maslac, malo posolite i skuvajte palentu. Sipajte je u nakvašenu tepsiju da bude debljine jednog centimetra i kad se ohladi, vadite je čašom u obliku kruga. Na svaki kolut stavite malo maslaca i na listiće nasečenu gorgonzolu. Tako pripremljenu palentu složite u pleh za pečenje koji ste pre toga premazali s malo maslaca i stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni desetak minuta dok se gorgonzola ne rastopi.

U međuvremenu u tiganj sipajte pavlaku za kuvanje. Kad proključa, začinite je i dodajte preostalu gorgonzolu iseckanu na kockice.

Na sredinu tanjira stavite sos od gorgonzole, a na njega zapečenu palentu i ukrasite po želji.