ZNATE LI ŠTA JE ARTISALAN SEKS: E to će vam vratiti strast u krevetu

Profimedia
Da biste uživali u artisanal seksu, potrebno je da budete fleksibilni i, pre svega kreativni

O artisanal seksu je prva počela da govori seks terapeut dr Rut Verthajmer. Ova dama ima 87 godina, a to podrazumeva i dosta iskustva, a ono o čemu priča možda i nije toliko novo, osim što mu je dala novo ime, ali je svakako dobar savet.

Naime, dr Rut je artisanal seks prvi put pomenula pre nekoliko dana na Tviteru.

"Znate šta je artisanal seks? To je kada sami izmišljate poze u krevetu, umesto što ih kopirate iz pornića", objasnila je Tviteru.

"Odlična stvar u vezi sa artisanal seksom je to što ne morate da imate savršeno telo, jedino što treba jeste da se potrudite", usledio je i drugi tvit.

Ova seks-terapeut nije dalje objašnjavala šta podrazumeva pod artisanal seksom, ali evo o čemu je reč.

Da biste uživali u artisanal seksu, potrebno je da budete fleksibilni i, pre svega, kreativni. Kreativni jer treba da "izmislite" neke nove seks poze umesto da, kako Rut kaže, kopirate one iz pornića, a fleksibilni... pa, jasno vam je. Što ste u boljoj formi, što ste fleksibilniji, moći ćete da probate više seks poza i više ćete uživati. Ipak, naglasak je na kreativnosti jer dr Rut tvrdi da su najbolji ljubavnici kreativni ljudi.

Takođe, važna je otvorenost. Što ste otvoreniji i iskreniji prema sebi i svom partneru, to ćete bolje znati šta vam oboma prija, a rezultat je bolji seks, naravno. Inovacije. Usko vezane uz ideju o kreativnosti, inovacije su potrebne ako želite da u seksu probate nešto novo.

Najbolji seks je, tvrdi ova terapeutkinja, onaj u koji su uključena sva čula.

"Artisanal seks bi svakako mogao da uključi i senzualnu masažu kokosovim uljem, mada je i kečap ok ako to želite," kaže dr Rut. Integracija. Artisanal seks podrazumeva fokusiranost na partnera i njegovo/njeno zadovoljstvo. To podrazumeva saradnju, komunikaciju između partnera, ali I otvorenost prema novim idejama.

Shutterstock 

mondo