Ako pojedete čen belog luka na prazan želudac, evo šta ste uradili!
Naučnici su potvrdili da jedenje beloga luka na prazan želudac povećava njegovu efikasnost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od "strašnog belog luka".
A efikasnost je jača ukoliko se pojede na prazan želudac!
Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijun, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.
Redovnim jedenjem belog luka dolazi do prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca, a pored toga odličan je antioksidans.
Ovo je tek nekoliko konkretnih slučajeva u kojima vam češnjak može biti od velike pomoći.
1. Imate li na telu bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mesto prerezani komadić češnjaka i zatvorite to mesto flasterom. Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok bradavica posve ne otpadne.
2. Ako vas boli uvo, prokuvajte dva češnja belog luka pa nekoliko kapi nakapajte u uho.
3. Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj belog luka na bolno mesto, bol će popustiti.
4. Patite li od nesanice, uveče jedite salatu sa belim češnjakom.
5. Ako vas bole mišići, jedite beli luk jer ih opušta.
Naravno, ovo su sve saveti koje ne treba da koristite a da se pri tome ne posavetujete sa lekarom.
Ako ne jedete beli luk zbog zadaha, postoji način kako da to rešite. Ovde možete da pročitate šta da uradite kako biste se oslobodili neprijatnog zadaha.
(infosavjetnik)