Punjeni plavi patlidžan

Shutterstock

- 4 manja plava patlidžana
- 200 g mlevenog mesa
- 1 crvena paprika
- 4 manja paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja skuvanog pirinča
- so, biber


Patlidžan iseći po dužini na polovine i izdubiti mu sredinu, pa je iseckati i ispržiti na ulju dok malo ne porumeni.

Na malo ulja ispržiti iseckani crni i beli luk, pa dodati meso. Kada se to izdinsta, dodati i skuvani pirinač. Začiniti po ukusu.

Patlidžan puniti tako što se na dno prvo sipa masa sa mesom, a preko njega propržena sredina.

Paradajz iseći na kolutove i poređati ih po vrhu. Tako pripremljeno jelo peći u rerni oko 25 minuta, a pre služenja ga ukrasiti svežim bosiljkom ili na svaku polovinu patlidžana staviti malo krem-sira.