- 1/2 g krompira
- 200 g prezli
- 2 jajeta
- 1 crni luk
- 1 kašika putera
- so
- biber
- malo seckanog peršuna
- ulje
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i skuvajte u slanoj vodi. Dodajte rastopljeni puter, što sitnije iseckani crni luk, jaja, začine i peršun.
Umešajte prezle pa rukama oblikujte šnicle. Pržite na ulju dok ne porumene sa obe strane pa ih stavite na kuhinjski papir da upiju višak masnoće. Poslužiti ih tople uz caciki salatu kao glavno jelo ili kao užinu za najmlađe.
- 200 g prezli
- 2 jajeta
- 1 crni luk
- 1 kašika putera
- so
- biber
- malo seckanog peršuna
- ulje
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i skuvajte u slanoj vodi. Dodajte rastopljeni puter, što sitnije iseckani crni luk, jaja, začine i peršun.
Umešajte prezle pa rukama oblikujte šnicle. Pržite na ulju dok ne porumene sa obe strane pa ih stavite na kuhinjski papir da upiju višak masnoće. Poslužiti ih tople uz caciki salatu kao glavno jelo ili kao užinu za najmlađe.
Shutterstock
Salata
CACIKI
- 500 ml grčkog jogurta
- 4 krastavca
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 limuna
- so
- biber
Krastavac izrendati i ostaviti da malo odstoji. Dobro ga ocediti, pa mu dodati sitno seckani beli luk, maslinovo ulje i limunov sok.
Umešati jogurt i tako pripremljenu salatu staviti u frižider da se do služenja hladi nekoliko sati.