Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci (za 4 osobe):
500 g tikvica
3 čena belog luka
2 crvene paprike
400 g ovčijeg sira
300 g jogurta
3 jaja
50 g pinjola
po 2 kašike mirođije, peršuna i nane
so, biber
1/2 kg kora za pitu
2 kašike maslinovog ulja
žumance
Priprema: ,
Tikvice operite, očistite, po dužini ih prepolovite, pa isecite na tanke kolutove. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite, isecite na rezance. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte pinjole (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i trave, posolite i pobiberite. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, zatim premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom.
Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim pinjolama. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 25-30 minuta dok se lepo ne zapeče i porumeni.
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa.rs
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima
Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama
Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom
Sveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicama
Specijal pljeskavice od tikvica i parmezana
LAKO SLANO JELO: Burek sa sirom i tikvicama
Objavljeno
28.07.2015. 17:13h
→ 01.06.2017. 0:00h
Idealan za doručak, laki ručak, ukusnu večeru - burek sa tikvicama, ovčijim sirom i malo povrća oduševiće vaše ukućane i goste