Sastojci
♦ 1 pile
♦ 3 glavice crnog luka
♦ 500 ml neutralne pavlake
♦ 4 jajeta
♦ 500 ml mleka
♦ 250 g brašna
♦ 1 lovorov list
♦ 3 kašičice aleve paprike
♦ so, biber
♦ ulje
Priprema
Od jaja, brašna, mleka i soli napravite testo za palačinke i ispecite 14-15 komada. Pile iseći na komade. Luk se sitno isecka, proprži se na ulju, a zati doda piletina. Masi se dodaje aleva paprika, so, biber i lovorov list. Nastavlja se s dinstanjem uz dodavanje vode, dok meso ne omekša. Kad meso omekša, izvadi se iz šerpe da se ohladi, pa se odvoji od kostiju, isecka i vrati u umak. U masu se doda 250 ml pavlake i dobro izmeša. Zatim se vatrostalna posuda podmaže i obloži palačinkama i ostave se još dve cele za prekrivanje jela. Ostale palačinke se iseckaju na trake i pomešaju s mesom. Sipa se smesa u vatrostalnu posudu, pa se prekrije preostalim palačinkama, a u posudu u kojoj se pržilo meso uliti preostalih 250 ml pavlake, zagrejati i preliti preko jela. Jelo treba peći na umerenoj temperaturi, da se napravi lepa korica.
Musaka od piletine
Objavljeno
21.04.2012. 5:41h
→ 01.07.2017. 0:00h