Predstavljamo trikove će vam pomoći da pečene krmenadle budu vaš kulinarski adutKrmenadle najpre držite u marinadi i to od 15 minuta pa do nekoliko sati, u zavisnosti od toga koliko vremena imate.
Kada su krmenadle marinirane, stavite tiganj ili pleh u rernu i zagrejte do 200 C. Meso prosušite papirnim ubrusom, premažite maslinovim uljem, posolite i pobiberite.
Pažljivo iz rerne izvadite vruć tiganj ili pleh, poređajte krmenadle i propržite na šporetu samo s jedne strane oko 3 minuta. Nakon toga okrenite krmenadle i odmah ih stavite u zagrejnu rernu. Pecite na 200 stepeni 6-10 minuta.
Ispečene krmenadle prebacite na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. Držite tako prekriveno meso još oko 5 minuta i zatim poslužite.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Marinada za svinjske krmenadle
Kako da napravite savršene ćufte
Ćufte u paradajz-sosu
6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Ovako se prave najukusnije krmenadle iz rerne
Objavljeno
02.08.2015. 22:05h
→ 26.05.2017. 0:26h
Želite krmenadle koje nisu tvrde, suve i žilave? Evo kako da ih pripremite na pravi način