Predstavljamo 5 namirnica koje su najbolji izbor kada pripremate sendviče
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Bez obzira da li želite da pripremite obrok na brzinu, odete na izlet ili ponesete hranu na posao, sendvič je uvek odličan izbor. Ovo posebno važi ako izaberete zdrave sastojke koji će vas zasititi i pružiti hranljive sastojke.Pogledajte koje namirnice su odličan izbor za sendviče
Avokado
Pored toga što sadrži dobre masnoće, koje snižavaju nivo lošeg a povećavaju nivo dobrog holesterola, avokado će vašem organizmu pružiti antioksidante i skoro 20 različitih vitamina i minerala. Ako avokado dodate sendviču s povrćem, povećate apsorpciju antioksidanata i do 13 puta.
Humus
Dve kašičice humusa imaju isto kalorija kao i kašičica majoneza. Međutim, humus ima mnogo više hranljivih sastojaka, kao što su biljni proteini, vitamini, minerali i antioksidanti.
Bosiljak
Sveži bosiljak je aromatičan i ukusan, ali i veoma zdrav. Naučna istraživanja su pokazala da bosiljak ima antiupalna dejstva, ali i da deluje preventivno na hronične bolesti i pojavu gojaznosti. Ova začinska biljka je bogata i vitaminom A koji jača imunitet.
Crni luk
Ovo povrće je odlično protiv upala, ali i štiti krvne sudove i sprečava nastanak srčanih oboljenja. Pored toga, crni luk može smanjiti i nivo lošeg holesterola. Materije koje se nalaze u crnom luku jačaju kosti i imunitet, regulišu nivo šećera u krvi i imaju antikancerogeno dejstvo.
Sirće
Sirće sadrži malo kalorija, vašem sendviču će dati fenomenalnu aromu, a na zdravlje će uticati veoma povoljno. Naime, sirće sadrži dosta antioksidanata, reguliše nivo šećera u krvi i sprečava taloženje masti.
Bez obzira da li želite da pripremite obrok na brzinu, odete na izlet ili ponesete hranu na posao, sendvič je uvek odličan izbor. Ovo posebno važi ako izaberete zdrave sastojke koji će vas zasititi i pružiti hranljive sastojke.Pogledajte koje namirnice su odličan izbor za sendviče
Avokado
Pored toga što sadrži dobre masnoće, koje snižavaju nivo lošeg a povećavaju nivo dobrog holesterola, avokado će vašem organizmu pružiti antioksidante i skoro 20 različitih vitamina i minerala. Ako avokado dodate sendviču s povrćem, povećate apsorpciju antioksidanata i do 13 puta.
Humus
Dve kašičice humusa imaju isto kalorija kao i kašičica majoneza. Međutim, humus ima mnogo više hranljivih sastojaka, kao što su biljni proteini, vitamini, minerali i antioksidanti.
Bosiljak
Sveži bosiljak je aromatičan i ukusan, ali i veoma zdrav. Naučna istraživanja su pokazala da bosiljak ima antiupalna dejstva, ali i da deluje preventivno na hronične bolesti i pojavu gojaznosti. Ova začinska biljka je bogata i vitaminom A koji jača imunitet.
Crni luk
Ovo povrće je odlično protiv upala, ali i štiti krvne sudove i sprečava nastanak srčanih oboljenja. Pored toga, crni luk može smanjiti i nivo lošeg holesterola. Materije koje se nalaze u crnom luku jačaju kosti i imunitet, regulišu nivo šećera u krvi i imaju antikancerogeno dejstvo.
Sirće
Sirće sadrži malo kalorija, vašem sendviču će dati fenomenalnu aromu, a na zdravlje će uticati veoma povoljno. Naime, sirće sadrži dosta antioksidanata, reguliše nivo šećera u krvi i sprečava taloženje masti.
Shutterstock
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
5 vrsta začina i povrća koje možete gajiti u domu
Svemoćno sirće - 10 neuobičajenih namena
Namirnice koje neutrališu zadah od belog luka
Domaći napitak koji snižava holesterol i čisti arterije
Recept za humus