Sastojci:
- 300 g pilećih grudi
- 150 g šargarepe
- 150 g graška
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g gorgonzole
- 150 g makarona
- 1 kašika senfa
- 4 dl kiselog mleka
Priprema:
Piletinu skuvajte, pa je naseckajte na kockice. Šargarepu takođe naseckajte na kockice, pa je zajedno s graškom skuvajte u blago posoljenoj vodi. Piletini dodajte oceđeno i ohlađeno kuvano povrće, oceđen kukuruz, sitno iskidanu gorgonzolu i kuvanu i ohlađenu testeninu. Senf, kiselo mleko i malo soli dobro pomešajte i prelijte preko salate.
- 300 g pilećih grudi
- 150 g šargarepe
- 150 g graška
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g gorgonzole
- 150 g makarona
- 1 kašika senfa
- 4 dl kiselog mleka
Priprema:
Piletinu skuvajte, pa je naseckajte na kockice. Šargarepu takođe naseckajte na kockice, pa je zajedno s graškom skuvajte u blago posoljenoj vodi. Piletini dodajte oceđeno i ohlađeno kuvano povrće, oceđen kukuruz, sitno iskidanu gorgonzolu i kuvanu i ohlađenu testeninu. Senf, kiselo mleko i malo soli dobro pomešajte i prelijte preko salate.
Pro
A la kajmak
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 100 g feta sira
- 100 g kiselog mleka
Priprema:
Penasto umutite maslac, dodajte mu usitnjen feta sir i kiselo mleko i opet sve dobro promešajte. Dobićete ukusan „kajmak“, a po želji možete dodati malo soli (probajte namaz, jer je feta sir slan). Poslužite ga uz ćevape ili kao namaz.