Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Ukoliko niste na vreme izvadili meso iz zamrzivača, a treba da pripremite obrok, ne očajavajte. Meso možete odmrznuti i na brži način.
Potrebna vam je dublja šerpa i kese za zamrzivač. Šniclu ili manji komad mesa stavite u kesu za zamrzivač i zatvorite je.
U šerpu sipajte vodu i zagrejte je dok ne dostigne temperaturu od 60 stepeni. Ukoliko nemate termometar, temperaturu možete proveriti tako što bi na dnu šerpe trebalo da se pojavi nekoliko mehurića, a prst potopljen u vodu možete držati samo sekund - dva.
Isključite ringlu i u vodu stavite kesu s mesom. Ne držite kesu u vodi duže od 45 minuta, mada će se pileće belo meso odmrznuti za desetak minuta, a ostalo meso za oko 12. To je dovoljno da se meso odmrzne, ali neće početi da se kuva i bakterije se neće razviti.
Ovakav način odmrzavanja je pogodan za šnicle i manje komade mesa, ali ne i za celo pile.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Kako pravilno odmrznuti piletinu
9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea
Zašto ne treba prati sirovu piletinu
Kako da testo brže naraste
Jednostavan trik za brzo odmrzavanje mesa
Objavljeno
11.08.2015. 14:28h
→ 25.05.2017. 12:12h
Pogledajte kako da brzo i lako odmrznete manje komade mesa