Ručak

Sočne lazanje od palačinki

Sastojci: 500 g brašna
4 jajeta
5 kašika ulja
kašičica soli
6 dl mleka
Fil: 500 g mlevenog mesa, paradajz-pire ili paradajz-sos
1 glavica luka
so
ulje
70 g rendanog trapista
Bešamel: 1 kocka maslaca :: 3 kašike brašna
1,5 dl mleka

Priprema: Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite što veće palačinke.

Za fil na malo ulja izdinstajte iseckani luk, dodajte mleveno meso i začine. Nakon 15 minuta dodajte paradajz. Kad skinete sa šporeta, dodajte i sir.

Za bešamel stavite u šerpu malo maslaca, lagano ga otopite, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko uz stalno mešanje i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.

U podmazanu tepsiju stavite palačinku (ili više njih, secite ih tako da pokriju dno tepsije), zatim fil prelijte bešamelom i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamelom. Pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite još pola sata.