Sočne juneće šnicle iz rerne i banane u kokosu

Shutterstock

Sastojci:

- 400 g junetine
- 1 kašika senfa
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika soja-sosa
- 1 kašičica brašna
- biozačin
- 1 lovorov list
- so, biber, ulje

Priprema

Šnicle isecite na debljinu od jedan centimetar. Svaku posolite i pobiberite i stavite u tiganj na vrelo ulje da se kratko proprži s obe strane (samo da se uhvati mala korica). Nakon toga ih izvadite na tanjir, a u ulje u kojem su se pržile (i pustile sok) dolijte vodu (oko 5-6 dcl), stavite veliku kašiku senfa, na ploške iseckan beli luk, soja-sos, malo biozačina, lovorov list, opet malo bibera i malu kašičicu brašna, razmućenu u malo hladne vode - ona će sosu dati gustinu. U tepsiju poređajte meso, prelijte ga sosom, poklopite alufolijom i ostavite da se peče sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko sat vremena. Jelo poslužiti uz krompir-pire i zelenu salatu.

Shutterstock 


Banane u kokosu

Sastojci

- banane (količinu odredite po želji)
- slatka pavlaka za šlag ili kupovni šlag iz čaše
- kokos

Priprema

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, njime premazati bananu i bogato uvaljati u kokos. Malo ohladiti, naseći na komadiće i poslužiti. Po želji ih možete preliti topingom od čokolade.