Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
U osnovi svih preliva za salatu je kombinacija ulja i sirćeta, izbalansiranih tako da salati da bogat ukus i jednako prekrije povrće.
Ulje i sirće se uglavnom razdvajaju, ali drugi sastojci im pomažu da se vežu i ostanu tako dok ne pojedemo salatu.
Za klasičan francuski preliv pomešajte tri dela ulja i deo sirćeta - uglavnom vinskog ili jabukovog. Sipajte mešavinu u teglu, pa dodajte senf i so i biber po ukusu. Zatim promešajte, zatvorite teglu i dobro promućkajte da se svi sastojci povežu.
Majonez, pavlaku ili žumanca možete dodati ako želite kremastije prelive. Možete dodati i biljne začine po ukusu - peršun, nanu, vlašac ili malo belog luka.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Kako da napravite najsočnije krmenadle iz rerne
Krompir salata sa majonezom i jajima
5 razloga više da uživate u čaši vina
8 odličnih razloga da jedete đumbir
5 načina da neutrališete mirise nakon pripreme hrane
Kako da napravite najukusniji preliv za salatu
Objavljeno
14.08.2015. 11:18h
→ 01.10.2017. 0:00h
Obogatite salate domaćim prelivima i uživajte u zdravim zalogajima