Sastojci:
1 kg testenine
1 konzerva tunjevine
100 g mocarele
100 g gaude
1 konzerva crvenog pasulja
3 velike paprike
3 paradajza
so, biber
jabukovo sirće
ulje
PRIPREMA: Skuvajte testeninu, ocedite je i ostavite da se ohladi. Za to vreme sitno naseckajte sireve, papriku i paradajz. U posudu s testeninom dodajte pasulj, prethodno iseckano povrće i sir.
Na kraju dodajte tunjevinu, posolite, pobiberite, ako je potrebno, dodajte još malo maslinovog ulja i sirće. Dobro promešajte i poslužite.
1 kg testenine
1 konzerva tunjevine
100 g mocarele
100 g gaude
1 konzerva crvenog pasulja
3 velike paprike
3 paradajza
so, biber
jabukovo sirće
ulje
PRIPREMA: Skuvajte testeninu, ocedite je i ostavite da se ohladi. Za to vreme sitno naseckajte sireve, papriku i paradajz. U posudu s testeninom dodajte pasulj, prethodno iseckano povrće i sir.
Na kraju dodajte tunjevinu, posolite, pobiberite, ako je potrebno, dodajte još malo maslinovog ulja i sirće. Dobro promešajte i poslužite.
Shutterstock
Napitak-vanila-Limunada
Sastojci:
2 štapića vanile
8 šoljica vode
2 šoljice šećera
3 šoljice ceđenog soka od limuna
PRIPREMA: Presecite štapiće vanile po dužini i izvadite semenke nožem. Semenke i štapiće stavite u veću posudu, pa dodajte šećer i 2 šoljice vode. Smesu zagrejte do vrenja i kuvajte oko pet minuta. Povremeno promešajte da se semenke ne slepe. Ohladite na sobnu temperaturu, pa držite u frižideru u staklenoj posudi do upotrebe (može da stoji do nedelju dana). Pomešajte dve i po šoljice sirupa sa isceđenim limunovim sokom i šest čaša vode. Promešajte i servirajte u čašama s mnogo leda.